Aktualno OG sada Ogulin

Počeo Dječji tjedan

Pod motom “Ljubav djeci prije svega” danas je počelo obilježavanje Dječjeg tjedna, koji će trajati sve do nedjelje, 8. listopada. Otvaranje je upriličeno upravo na Međunarodni dan djeteta, javnim skupom djece “Odrasli, slušajte nas” na trgu kod golubice, a sudjelovala su djeca Dječjeg Gradskog vijeća, Dječjeg vrtića Bistrac  i osnovnih škola. Potom je održana akcija “Pisanje poruka djece odraslima”, upriličen je Dan otvorenih vrata Udruge Radost, te čitateljska šetnja Frankopanskim kaštelom, koja je održana u Gradskoj knjižnici i čitaonici.
Kod golubice je baš bilo veselo. Na kraju su svi zajedno zapjevali “Kad si sretan”, a u krug sa djecom stali su gradonačelnik Dalibor Domitrović i njegov zamjenik Daniel Vukelja.
Sutra će se održati oslikavanje prostora oko vrtića i škola, a ponovo će se moći posjetiti Udruga Radost. Održat će se i predavanje za učenike petih razreda “Lica nasilja” u Prvoj osnovnoj školi. Predviđene su i “Odbojkaške radosti iz knjižnice” od 12,30 do 13, 30, te otvorena vrata Dječjeg vrtića Bistrac od 17 do 19, kada će se održavati kreativne radionice, dramska, likovna i glazbena, te kutić čitanja i pripovijedanja.