Aktualno OG sada Ogulin

Ogulinska masnica “razvalila” posjetitelje!

Zamjenica gradonačelnika Ivana Salopek Šumonja,  direktorica Turističkog ureda Turističke zajednice Grada Ogulina Sonja Drašković i voditeljica Hotela Frankopan Ivana Jelić,  nazočile su Internacionalnom  kongresu slastičarstva i konditorskih proizvoda, koji je održan u Termama Tuhelj.

S njima je bila i kuharica Hotela Frankopan Irena Vujasin, koja je pripremala ogulinsku masnicu, o kojoj se posljednjih dana mnogo govori i piše, te nekoliko domaćih savijača, od borovnice, sira, jabuka i grožđa.

Kako doznajemo, ogulinska masnica je doslovce “planula” u trenu, a oduševljenje je bilo neočekivano. Pored toga, Hotel Frankopan osvojio je prva dva mjesta u natjecanju u spravljanju najbolje pite. Prvo mjesto odnijela je pita od bundeve, a drugo pita od čokolade i pistacija, koje i vi možete kušati u Hotelu Frankopan.

Ivana Salopek Šumonja i Sonja Drašković zadovoljne su što su imale priliku otići u Tuhelj.  Na svečanom otvorenju zamjenica ogulinskog gradonačelnika Ivana Salopek Šumonja pozdravila je sve prisutne i goste, zahvalivši organizatorima na pozivu i na tome što na ovako značajnom  međunarodnom kongresu Ogulin ima mogućnost sudjelovati i predstaviti svoje proizvode.

Ovu priliku iskoristila je da pozove sve nazočne na Ogulinski festival bajke, drugog vikenda u lipnju, iduće godine.