Stigle potpore za turističku djelatnost: od deset dodijeljenih dvije idu za “robinzonski turizam”, ima i onih koji su “ispod crte”

Karlovačka županija dodijelila je potpore za turističku djelatnosti u okviru svog Programa unapređenja turizma. Potpore su bespovratne i idu u ruke 10 do ukupno 13 prijavljenih tvrtki, obrta, OPG-ova i fizičkih osoba koje obavljaju djelatnost.
Po 40 tisuća kuna, koliko iznosi najveća potpora, dobili su OPG Podrebarac iz Žakanja i to za uređenje svog kamp odmorišta, Ljerka Vuković iz Ogulina koja uređuje Tradicijsku kuću Vuković, OPG Ankica Čulig iz Vrhovca za opremanje kušaone vina, te Svetislav Ličina iz Vukmaničkog Cerovca koji će sa 40 tisuća kuna “poboljšavati uvjete u svrhu turističke ponude”.
Tvrtka “Aqua2” iz Cerovca Barilovačkog će raspolagati s bespovratnih 35 tisuća kuna za svoj Centar robinzonskog turizma Resnice. OPG Brigite Čubrić iz Rakovice dobio je 25 tisuća kuna za projekt Inhalacije iz košnica, dok je dodatna ponuda u avanturističkom turizmu i cikloturizmu koju u Belajskim Poljicama provodi Nada Fanjak pomognuta s nešto više od 22 tisuće kuna. Karlovčanin Marijan Krašović ima na raspolaganju 28.700 kuna za oznake “Motorbike friendly” i “Bike friendly” u svom obiteljskom smještaju.
Potporu je dobio još jedan objekt za tzv. “robinzonski turizam”. Radi se o Obrtu za ugostiteljstvo Leskar iz Zvečaja koji također ima smještajne kapacitete za one koji vole ljetovati kao pustinjaci, a raspolagat će sa 21.165 kuna. Obrt Vitis iz Obreža Vivodinskog svoj će degustacijski prostor također opremati uz pomoć Karlovačke županije, i to sa 14.150 kuna.
Ima i onih koji su “ispod crte”, odnosno koji nisu dobili potpore i to jer ne udovoljavaju postavljenim kriterijima ili nisu priložili svu potrebnu dokumentaciju. To su Obrt za ugostiteljstvo Žganjer iz Jaškova, Croatia Open Land j.d.o.o. s Kamenskog te OPG Kovač također iz Jaškova.(KAportal)
Facebook Comments