Dugoreška gradska uprava traži pravnika i komunalnog redara, s time da će redara “dijeliti” s Vojnićem

Dugoreška gradska uprava uskoro bi trebala dobiti pojačanje, a 20 zaposlenih dvoje novih kolega: pravnika i komunalnog redara.
Grad je, naime, objavio natječaje kojima traži višeg stručnog suradnika – samostalnog upravnog referenta za imovinsko pravne poslove i društvene djelatnosti, te referenta – komunalnog redara.
Za prvo je radno mjesto, između ostalih uvjeta, tražen magistar struke ili stručni specijalist pravne struke, s najmanje godinu dana radnog iskustva u struci, a za drugo sveučilišni ili stručni prvostupnik prirodnog, društvenog ili tehničkog smjera.
Pravnik je Gradu nužan jer je zaposlen samo jedan, a puno je posla koji treba rješavati.
– Želimo ljudima biti na usluzi i konkretniji i brži, od imovinsko-pravnih odnosa nadalje, da ubrzamo rješavanje zahtjeva i poslovnih procesa. Porez na nekretnine, zbog kojeg je, između ostalih, i Grad Karlovac zaposlio pravnike, vjerojatno će se odvijati kasnije, ali moramo se pripremiti, sređivati knjige. Kroz neko vrijeme nam vjerojatno predstoji i katastarska izmjera drugih općina, za Grad je obavljena i pokazalo se da smo njome sebi i građanima na najjeftiniji i najbrži način riješili sređivanje katastra, gruntovnice, pojasnio je gradonačelnik Tomislav Boljar, dodavši da pravnika čekaju i poslovi vezani za EU fondove, poput projekta sa Slovencima vrijednog 850.000 eura.Komunalni redar, pak, neće raditi samo u Dugoj Resi, već i u Vojniću. Te poslove, na terenu i u gradskoj upravi, također trenutno obavlja samo jedna osoba.
– Htjeli bismo pokriti i komunalno-prometni i komunalno-poljoprivredni smjer, da nam se više ne događa da u centru grada ili bližoj okolici ima zapuštenih parcela jer može biti bolje. Kako je i Općini Vojnić potreban komunalni redar, sklopili smo ugovor da određen broj sati radi tamo, odnosno, 1/4 u Vojniću, 3/4 na području Duge Rese. Vojnić će 25 posto plaće subvencionirati; kako surađujemo s Generalskim Stolom oko vrtića, tako i ćemo po pitanju komunalnog redara s Vojnićem, rekao je Boljar.
Oba radna mjesta su na neodređeno vrijeme, uz probni rok od tri mjeseca.(KAportal)
Facebook Comments