Aktualno OG sada Ogulin

Manje novca za sport i u ovoj i u idućoj godini!

Gradonačelnik Ogulina je u svoj ured pozvao članove Izvršnog odbora i predsjednika Nadzornog odbora  Sportske zajednice,  predsjednika Sportske zajednice Darka Pribanića  i tajnika Maria Pavića,  održavši s njima sastanak kojem je nazočio i zamjenik gradonačelnika Daniel Vukelja.
Povod sastanku su, kako je istaknuto u priopćenju,  učestale posjete predstavnika sportskih klubova gradonačelniku, prilikom kojih mu se pojedinci žale da je način raspodjele financijskih sredstava koje dobivaju od Sportske zajednice nepravedan. Uglavnom su svi nezadovoljni i smatraju kako njihov klub dobiva premalo u odnosu na druge klubove i puno manje nego što su dobivali prije 5 godina.
Tajnik Sportske zajednice Mario Pavić je obrazložio kako se sredstva dodjeljuju temeljem pravila i natječaja koji su javno objavljeni. Unatoč tome, većina nazočnih je izjavila kako oni i članovi njihovih klubova nisu zadovoljni dodijeljenim sredstvima i načinom raspodjele sredstava.
Zaključeno je  da će se na idućoj Skupštini Sportske zajednice, koja će biti održana do kraja  godine i na kojoj će biti prisutni predstavnici svih sportova, glasati o povjerenju predsjedniku Sportske zajednice i članovima Izvršnog odbora,  te će, ako tako predstavnici klubova odluče, biti postavljeni novi članovi Izvršnog odbora i novi predsjednik.
Što se smanjenja sredstava za sport tiče, gradonačelnik je podsjetio da je proračun Ogulina nekada iznosio 90-tak milijuna kuna, a sada iznosi 35 milijuna kuna i svake godine je sve manji i to je razlog zašto su nekad klubovi dobivali više novca nego danas i zašto će u budućnosti, nastavi li se ovaj trend, dobivati sve manje novca.
Na protekloj sjednici Gradskog vijeća javnost je mogla čuti da su rebalansom proračuna smanjeni opći prihodi proračuna za 3,1 milijuna kuna, a upravo iz ovih prihoda se financira sport. Da bi se proračun uravnotežio, što je zakonska obveza, moraju se smanjiti i rashodi, a to znači i rashodi za sport.
Gradonačelnik Dalibor Domitrović je napomenuo kako se niti za iduću godinu ne očekuje povećanje općih prihoda, pa prema tome sportski klubovi u 2018. godini ne trebaju očekivati povećanje financijskih sredstava, jer ih jednostavno neće biti.
Na kraju je gradonačelnik  zaključio sastanak riječima da je njegov i temeljni cilj cijelog njegova tima, jačanje gospodarstva. Kad se otvore radna mjesta i kad se jače počne puniti gradski proračun, onda će biti više novca za sport, a do tada se svi moramo “pokriti” s onoliko novca koliko imamo.