Vuković se nakon 20 godina nije kandidirao za predsjednika SDP-a, naslijedio ga Domitrović

Dalibor Domitrović novi je predsjednik ogulinskog SDP-a! Odlučili su tako članovi stranke, na godišnjoj Konvenciji koja je održana u Domu željezničara. Njegovi zamjenici bit će  Daniel Vukelja i Bojan Prebežić. U Gradskom  odboru stranke još će biti 11 članova. To su: Petar Brozović, Nevenka Dujmić, Željko Gračanin, Zlatko Mrvoš, Nikola Požega, Dalibor Prebežić,  Jurica Pribanić, Ivana Salopek Šumonja, Željko Tonković, Igor Trbović i  Kruno Turković.

Podnoseći izvješće o radu, dosadašnji predsjednik Ivan Vuković naglasio je kako se nakon 20 godina povlači sa čelnog mjesta SDP-a Ogulina, jer je došlo vrijeme za nove ljude, za one koji su dugododišnji članovi SDP-a i koji su uspjeli donijeti promjene u gradu, nakon punih 27 godina. Nije se kandidirao ni za Gradski odbor, jer smatra da nema potrebe za gomilanjem funkcija.  Kao član Glavnog odbora SDP-a Hrvatske, te kao potpredsjednik Županijske skupštine Karlovačke županije,  može dovoljno dati svoj doprinos u radu stranke.

Vuković se osvrnuo na glavne ciljeve i zadatke SDP-a, a to su briga o socijalnoj jednakosti i jednake šanse svima. Hrvatska treba postati država, rekao je, koja će ponuditi dobro socijalno i mirovinsko osiguranje, besplatno školstvo i ustavna i radna prava svim svojim građanima.

“Mi u SDP-u gradsimo društvo u kojem su sloboda, rad i jednakost najveće vrijednosti, a smjerovi koje zagovaramo su čisti računi u pretvorbi i upravljanju državnom imovinom, nastavak reforme škosltva, zaštita radnika i razvoj poduzetništva”- zaključio je Ivan Vuković.

Novi predsjednik SDP-a i gradonačelnik Dalibor Domitrović zahvalio je jednoglasnoj podršci i komentirao zlobne izjave pojedinaca koji kažu da Vuković i Mrvoš, a ne gradonačelnik i njegovi zamjenici,  vode grad.

“Grad vodimo nas troje, a uz podršku SDP-a!- rekao je  Domitrović i dodao da treba raditi pametno i učvrstiti status u gradu, koji je u samo pet mjeseci doživio 4 vremenske nepogode, koje su koštale više od milijun kuna. Uz pomoć koalicijskih partnera, zaključio je, želi postaviti Ogulin na zdravije noge, a neki pozitivni vjetrovi na polju gospodarstva već su zapuhali.

Konvencija je završila čvrstim stiskom ruke bivšeg i sadašnjeg predsjednika, koji vjeruju u pobjedu i na sljedećim izborima.

 

 

Facebook Comments