Aktualno OG sada Ogulin

Gimnazija Bernardina Frankopana mijenja ime i postaje Gimnazija i strukovna škola Bernardina Frankopana

Gimnazija

Ogulinska Gimnazija Bernardina Frankopana nastala je podjelom Srednje škole Ogulin na dvije javne ustanove- Gimnaziju Ogulin i Obrtničku i tehničku školu Ogulin, a temeljem odluke Ministarstva prosvjete i sporta od 5.9. 1996. godine.

Temeljem suglasnosti Ministarstva prosvjete i sporta, od 24. 1.2001. g. škola nosi naziv Gimnazija Bernardina Frankopana. Od samog osnutka Gimnazije Ogulin, zbog organizacije rada i prostornih kapaciteta, uz program opće gimnazije izvode se i obrazovni programi za strukovna zanimanja: ekonomist, prodavač i hotelijersko-turistički tehničar. Postojeći strukovni programi se nisu mijenjali od 1996. g. odnosno 1998. g. kada je uveden obrazovni program za hotelijersko-turističke tehničare.

Zbog vrednovanja strukovnog obrazovanja u našoj Gimnaziji, te mogućnosti njegovog daljnjeg razvoja, iz ove ustanove proizašla je želja da se u nazivu škole istakne i to područje obrazovanja, te su predložili sljedeći naziv: Gimnazija i strukovna škola Bernardina Frankopana.

Ovaj prijedlog su jednoglasno podržali članovi Nastavničkog vijeća škole na sjednici održanoj 25. listopada 2016. godine, a članovi školskog odbora 16. ožujka 2017. g.

Predloženim nazivom škole zadržala bi se tradicija gimnazijskog obrazovanja u Ogulinu, ali bi se istovremeno vrednovao i njezin strukovni dio.

O ovom prijedlogu raspravljao je u ponedjeljak Odbor za prosvjetu, kulturu, sport i informiranje Karlovačke županije, te ga jednoglasno podržao. Vjerujemo da će to učiniti i županijski vijećnici, na svojoj današnjoj sjednici.

Posljednje objavljeno

Rad pedijatrijske ordinacije u jednoj smjeni

OgPortal

Zoran Mamić: Podnio sam zahtjev za odsluženjem kazne u Bosni i Hercegovini!

OgPortal

Apel ravnateljice Doma zdravlja Zlate Kurelac

OgPortal

Žena i muškarac s Krka ostali bez više od milijun kuna, policija: ‘Ovo su najčešće online prevare‘

OgPortal

Tomislav Boljar (HSS) i Katarina Srakočić (SDP) traže povjerenje Dugorešana za još jedan mandat: Nastavljamo kadi smo stali

OgPortal

Došli na cijepljenje na Velesajam, dočekalo ih neugodno iznenađenje: ‘Netko za ovo treba odgovarati!‘

OgPortal