Aktualno Županija

“Bio je dosadan i agresivan, maltretirao je druge goste i konobaricu”

Gazda kafića u Karlovcu nokautirao gosta

Općinsko državno odvjetništvo u Karlovcu podiglo je optužnicu protiv karlovačkog ugostitelja, 38-godišnjeg suvlasnika kafića, jer je tamo teško ozlijedio sugrađanina, gosta svojeg kafića. Incident se zbio 12. svibnja između 22 i 23 sata na travnatom dijelu pored kafića. Gosta je udario šakom u predjelu lica te mu zadao prijelom nosne kosti s pomakom, odnosno ozljedu teške naravi. Tužiteljstvo za napadača traži uvjetnu kaznu zatvora u trajanju od osam mjeseci s rokom kušnje od dvije godine.

Pio je na dug

Okrivljenik je u svojoj obrani iskazao da je kobne večeri oko 22 sata došao u ugostiteljski objekt pomoći složiti terasu, te je tamo zatekao poznatog gosta., koji je bio vidno alkoholiziran, pio je na dug, maltretirao druge goste, konobaricu i njega osobno.

– Nisam ga mogao nagovoriti da se makne i da više ne dolazi jer je bio agresivan, pa sam mu u jednom trenutku rekao da izađe van i odgurnuo ga do kraja terase. Tu je postao agresivan i nasrnuo na mene, pa sam ga udario šakom u lice. Pao je na travnati dio terase. Otišao sam u kafić i zatvorio ga ze nekih pola sata, te u međuvremenu čuo da su ovoga digli i odveli kući – kazao je ugostitelj, napominjući da je udario u samoobrani, kao i da je gostu često pozajmljivao novac i dopuštao mu da pije na dug.

Oštećeni tvrdi da je u kafić došao na pivo te rekao vlasniku da je podmirio 65 kuna duga i pitao ga je li sada sve u redu. Ovaj mu je, navodi, rekao da ne bude dosadan. (kaportal.hr)