Aktualno Županija

Grad Slunj može poslovati s obrtom gradonačelnikove supruge, ali ako Katić svaki put zatraži mišljenje Povjerenstva

Katić Slunj

Sukob interesa? Grad Slunj može poslovati s obrtom gradonačelnikove supruge, ali ako Katić svaki put zatraži mišljenje Povjerenstva

Grad Slunj može stupati u poslovne odnose s obrtom 3 M cvjećarnica, u vlasništvu gradonačelnikove supruge, ukoliko u svakom pojedinom slučaju gradonačelnik Jure Katić svaki put zatraži prethodno mišljenje Povjerenstva za odlučivanje o sukoba interesa.

Mišljenje je to Povjerenstva, koje je Katić zatražio navodeći da je njegova supruga vlasnica obrta, u okviru kojeg djeluje i cvjećarnica, jedina na području Slunja i šire okolice, od Karlovca do Korenice, od koje je Grad i prije nabavljao cvijeće, aranžmane, vijence…

Slunjski gradonačelnik Jure Katić
pa ga je zanimalo može li Grad i dalje to činiti, obzirom da bi nabava iz drugih cvjećara donijela dodatne troškove prijevoza.

Povjerenstvo je zaključilo da se i u ovakvim slučajevima, neovisno o tome radi li se o nabavi bagatelne vrijednosti, primjenjuju odredbe Zakona o sprječavanju sukoba interesa, a to znači da ih Katić mora obavijestiti o namjeri stupanja Grada u poslovni odnos s obrtom njegove supruge i zatražiti njihovo mišljenje. Dobit će ga, zajedno s uputama kako ne bi došlo do sukoba interesa, najkasnije u roku od 5 dana od kada dostavi dokumentaciju. (kaportal.hr)

Posljednje objavljeno

Sufinanciranje troškova sterilizacije i kastracije pasa i mačaka

OgPortal

Organizirat će se punktovi za masovno cijepljenje

OgPortal

Greške s platformom Cijepise, Beroš: Isprike svima, sve ćemo još provjeriti

OgPortal

Zaplijenjena dva kilograma amfetamina i tisuću tableta MDMA

OgPortal

Kapsula Crew Dragon s posadom lansirana prema ISS-u

OgPortal

Ivanina kuća bajke uključila se u obilježavanje Noći knjige

OgPortal