Aktualno Županija

Policija još ne zna zašto je na Šumbaru sletio autobus – dok istražuju slučaj iz bolnice je stigla jedna loša vijest

Karlovačka policija utvrdila je okolnosti autobusne nesreće koja se jučer oko 13.25 sati dogodila na državnoj cesti D-36 u Rečićkoj ulici u Karlovcu, no još ne i uzrok. Navode da je tada autobusom upravljao 41-godišnji vozač te se prometnicom kretao u smjeru Karlovca.

– Dolaskom do petog kilometra državne ceste u desnom zavoju zbog neutvrđenog razloga sletio je van kolnika u odvodni kanal, gdje se prevrnuo na bočnu stranu. U prometnoj nesreći teške tjelesne ozlijede zadobila je 66-godišnja putnica, a lake tjelesne ozlijede zadobio je vozač autobusa i pet putnika iz autobusa. U cilju utvrđivanja uzroka nastanka prometne nesreće policija nastavlja kriminalističko istraživanje – izvjestili su iz PU karlovčke.

Policijskim istraživanjem trebalo bi biti otkriveno je li do iskliznuća dovela vožnja neprilagođena uvjetima na cesti, možda tehnički kvar ili nešto treće. Autobus je uredno prošao posljednji tehnički pregled i imao je zimske gume.

Iako je jučer izgledalo da su svi ozlijeđeni prošli s lakšim ozljedama, očito je promatranjem putnice u dobi od 66 godina, koja je u bolnici zadržana s dvoje školaraca, zaključeno da je ipak teže ozlijeđena. Ukupno je ozlijeđeno sedam osoba, među njima petero djece i vozač. Iz Autotransporta Karlovac svima poručuju da im se mogu obratiti u slučaju bilo kakve potrebe. (KAportal)