Aktualno OG sada Ogulin

Izvršena primopredaja novog komunalnog vozila

U komunalnom dvorištu nekadašnjeg Metisa izvršena je primpredaja komunalnog kamiona tvrtke Tehnix d.o.o. iz Čakovca. Naime, za potrebe provedbe nove Uredbe o zbrinjavanju komunalnog otpada vozilo je naručila i koristit će ogulinska gradska tvrtka Sambeno – komunalno gospodarstvo d.o.o. Ključeve novog vozila, gradonačelniku Daliboru Domitroviću, uručio je direktor tvrtke Tehnix d.o.o., Željko Horvat.

Primporedaja je izvršena u nazočnosti zamjenika gradonačelnika, Ivane Salopek – Šumonja i Daniela Vukelje, predsjednika ogulinskog Gradskog vijeća, Željka Stipetića, predsjednika Nadzornog odbora SKG-a, Siniše Ljubojevića, te zaposlenika i članova Nadzornog odbora ogulinskog Stambeno – komunalnog gospodarstva.

Ovom prigodom gradonačelnik, Dalibor Domitrović je pojasnio kako je novo vozilo unajmljeno na razdoblje od godinu dana. Razlog tome jest činjenica da Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost kasni s raspisivanjem novog javnog natječaja temeljem kojeg bi bilo moguće osigurati potrebna sredstva za kupnju ovog vozila. U planu je prijava na taj natječaj, a ukoliko sredstva budu odobrena od ukupne cijene kamiona umanjit će se uplaćeni iznos najma, sukladno broju mjeseci njegova korištenja. U tom slučaju u obzir dolazi i prijevremeni raskid ugovora o najmu. Kamion počinje prometovati gradskim ulicama već sutra s ciljem poboljšanja kvalitete usluge krajnjim korisnicima.
Gradonačelnik je istakao kako je ovo samo jedan mali korak u uređenju sustava gospodrenja otpadom na našem području. Već su pokrenute određene radnje, a čeka se i raspis novih natječaja Fonda za zaštitu okoliša i energetske učinkovitosti. Zahvaljujući tim sredstvima isfinancirala bi se između ostaloga sanacija odlagališta Sodol, te sustav odvojenog prikupljanja otpada. Dalibor Domitrović zaključno je istakao kako se kroz naredne dvije godine planira u potpunosti urediti ovaj komunalni sustav.

Nposredno prije svečanog uručenja ključeva i prateće dokumentacije, zaposlenik Tehnix-a održao je djelatniku SKG-a edukaciju rukovanja novim vozilom.