Aktualno OG sada Ogulin

Predstavljen Program razvoja poljoprivrede u Karlovačkoj županiji.

Danas je u Ogulinu,  na jednoj od poljoprivrednih čestica koju obrađuje Poljoprivredna zadruga Ogulin, održana konferencije za medije na kojoj je predstavljen je Program razvoja poljoprivrede u Karlovačkoj županiji. O programu su govorili zamjenica župana Karlovačke županije Martina Furdek Hajdin, pročelnik za gospodarstvo Karlovačke županije Željko Fanjak i  upravitelj PZ Ogulin Marinko Sabljak. Predstavljanju programa nazočili su i gradonačelnika Ogulina Dalibor Domitrović sa zamjenikom Danelom Vukeljom, ogulinski saborski zastupnik Tomislav Lipošćak i savjetnik za gospodarstvo Ogulina, Vladimir Kubelka.

Podsjetimo da je Poljoprivredna zadruga Ogulin s radom počela 2008. godine, a trenutačno okuplja 7 zadrugara. Cilj im je taj broj povećavati te ih sve povezati kako bi unaprijedili svoju proizvodnju uz što bolje mogućnosti uspostavljanja i razvoja integralnog sustava efikasne i tržišno konkurentne zadružne proizvodnje, po uzoru na sustave kakvi postoje u Europskoj uniji.

Zadruga trenutno proizvodi povrće na 13 hektara, a ujedno je jedini proizvođač Ogulinskog kiselog zelja sorte Ogulinac koje ima EU oznaku izvornosti te jedini proizvođač certificiranog sjemena sorte Ogulinac.
Nakon konferencije za medije novinari su obišli sam prostora PZ Ogulin.