Aktualno OG sada Ogulin

Počelo čišćenje Đulinog ponora

Danas su počeli  radovi na  čišćenju Đulinog ponora u Ogulinu! Početku radova nazočili su generalni direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković, župan Damir Jelić i gradonačelnik Ogulina Dalibor Domitroivić sa zamjenicima.

“Zbog najave obustave rada i remonta hidroelektrane Gojak od strane Hrvatske elektroprivrede potrebno je dodatno osigurati otjecanje velikih voda rijeke Dobre kroz Đulin ponor. Čišćenjem Đulinog ponora omogućava se hidrološko otjecanje kao i protočnost Đulinog ponora. U Ogulinu su tijekom 2017. godine zabilježene dvije poplave, te je čišćenje Đulinog ponora prethodno planirana aktivnost Hrvatskih voda za 2018. godinu s ciljem smanjenja rizika od pojave poplava”-rekao je Zoran Đuroković, dodavši da će Hrvatske vode za ovaj posao izdvojiti oko 2 milijuna kuna.

Opširnije pogledajte u izjavama koje su novinarima dali gradonačelnik Domitrović, župan Jelić i direktor Đuroković:

 

U pratnji izvođača radova, svi su se potom spustili do samog ponora, što su zabilježile i novinarske ekipe nacionalnih televizija. Vjerujemo da će radovi biti dovršeni u predviđenom roku, koji bi trebali potrajati do sredine srpnja.