Kreću kontrole mikročipiranja pasa

– Odluke ne donosimo tek tako da ih donosimo, one imaju svoje razloge i obavezni smo kontrolirati provođenje tih odluka. Svim sugrađanima koji imaju kućne ljubimce poruka: nije cilj represivnim mjerama nekoga na nešto tjerati, ali čipiranje nije pitanje izbora nego jednostavno – obveza. Mislim da je to dobro i zbog kućnih ljubimaca, a ne samo zbog njihovih vlasnika. Represija nije naš cilj, ona je zadnje, kazao je gradonačelnik Damir Mandić na pressici o provođenju Odluke o kućnim ljubimcima.

Njome je, između ostalog, predviđena i kontrola mikročipiranja pasa, obveza koju vlasnici trebaju poštivati već godinama.

– Grad Karlovac se opremio čitačima mikročipova, a ujedno molimo vlasnike da budu odgovorni jer će naši komunalni redari nenajavljenim akcijama u pojedinim danima intenzivno kontrolirati mikročipiranja. Ukoliko psi nisu mikročipirani, tada radimo prijavu Veterinarskoj inspekciji, a kazne su od dvije do šest tisuća kuna. Jedno je mikročipiranje puno jeftinije od kazni, kazala je pročelnica Hermina Komanac.

Odgovarajući na pitanje o, Odlukom također propisanoj obvezi vlasnika da steriliziraju, odnosno, kastriraju kućne ljubimce kazala je da traje prijelazni period, odnosno, da će kontrole uslijediti iduće ljeto.

Da ovo ljeto prođe bez, na žalost, nekima uobičajenog postupka “vlasnici na more, psi na cestu”, apelirao je Mandić, poručivši vlasnicima da odgovornost koju pokazuju prema ljubimcima preko godine, pokažu i sada i ne napuštaju životinje. (kaportal.hr)

Facebook Comments