Aktualno Sport

Iz HNS-a potvrdili prijavu

FIFA POKRENULA POSTUPAK PROTIV HNS-A ZBOG INCIDENATA NA UTAKMICI PROTIV ARGENTINE Iz HNS-a potvrdili prijavu

Disciplinska komisija Međunarodne nogometne federacije (FIFA) pokrenula je postupak protiv Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) zbog nekoliko incidenata navijača za vrijeme utakmice Hrvatske i Argentine u Nižnjem Novgorodu.

LOVREN POSLAO JASNU PORUKU ‘Razumijem zabrinutost Argentinaca, ali zašto riskirati? Modrić bi već osvojio Zlatnu loptu da je Nijemac ili Španjolac’
“Ne možemo komentirati slučaj, ali možemo potvrditi da je stigla prijava,” kazao je glasnogovornik HNS-a Tomislav Pacak.

FIFA je pokrenula postupak i protiv Argentine također zbog ponašanja navijača. Otvorena je i istraga protiv švicarskih reprezentativaca Granita Xhake i Xherdana Shaqirija zbog proslave pogodaka u pobjedi protiv Srbije 2-1, ali i protiv Srpskog nogometnog saveza, te njihovog izbornika Mladena Krstajića.
Xhaki i Shaqiriju prijete kazne jer su prilikom proslave golova obojica simulirali let dvoglavog orla, simbola albanske zastave odakle su obojica porijeklom. Shaqiri je na jednoj od kopački imao i zastavu Kosova.

Protiv Srpskog nogometnog saveza je pokrenuta istraga zbog divljanja navijača za vrijeme utakmice, te isticanja političkih i uvredljivih poruka, dok se Krstajić našao na udaru zbog svojih izjava.

“Nažalost, samo Srbi su izgleda osuđeni na selektivnu pravdu. Nekad prokleti Haag, a danas u nogometu VAR,” kazao je Krstajić nakon utakmice.

Disciplinska komisija FIFA-e je kaznila Poljake sa 10.000 švicarskih franaka zbog političkih poruka njihovih navijača za vrijeme utakmice protiv Senegala. (jutarnji.hr)