Aktualno Županija

I gradonačelnik Mandić sanja novi hotel na Korani

Nastojat ću napraviti sve da tamo bude reprezentativan hotel!

I karlovački gradonačelnik, baš kao i većina Karlovčana, još se nada da će na obali Korane ponovo biti hotel kojim će se grad ponositi.

Proizlazi to iz njegova odgovora – a nije prvi put da je izjavio na sjednici Gradskog vijeća kako će tamo biti hotel – na vijećničko pitanje Marije Bodrožić Zorić (nezavisna), koja je podsjetila na kronologiju najava i planova o hotelu, te sadašnje zdanje pored najljepšeg koranskog slapa.

– Hotel Korana u predzadnjem mandatu prodan je Nikoli Hanželu i tadašnji gradonačelnik pokazivao nam je kako će izgledati taj hotel, mi se oduševili. Rečeno je za 1. fazu da će biti otprilike ovo što je sada, ali čini mi se da nije prva više, nego i zadnja. Kako stoje stvari, kakav ugovor je bio s Hanželom, da li će zauvijek ostati kafić i igralište obitelji Hanžel i da li se još može nešto napraviti, pitala je Bodrožić Zorić.

Odgovarajući joj, gradonačelnik Damir Mandić ustvrdio je da hotel, koji je i bio privatno vlasništvo, nije prodao Grad, nego sud.

– Na dražbi ga je kupio Hanžel. Nastojat ću u svakom trenutku napraviti sve što se nas tiče da tamo bude reprezentativan, kvalitetan hotel. Imamo u ovom trenutku tri, a dvije malo ozbiljnije investicije što se tiče smještaja, Hotel Europa i hotel na Baniji, malo manjih kapaciteta. Ali, Karlovcu nedostaje hotel s puno više smještajnih kapaciteta i želim i nadam se da će to biti baš na Korani, izjavio je Mandić. (kaporta.hr)