Aktualno OG sada Ogulin

OGportal ekskluzivno doznaje: ugledni ogulinski obrtnici i političari pod istragom!

OGportal neslužbeno doznaje da USKOK vodi akciju istraživanja na području Ogulina koje se provodi nad većim brojem osoba!

Navodno je riječ o uglednim ogulinskim obrtnicima i političarima, ali i ljudima iz određenih službi i institucija,  a sve, kažu, seže i do nekih viših političkih razina. Naime, gradom se sada sve glasnije govori o tome kako je jedan od njih odlučio ispričati kako je i kome davao mito, tko je sve u taj “posao” bio uključen i na koji se način izvlačio novac bez plaćanja poreza državi.

Spominju se velike malverzacije i milijunski iznosi o kojima običan čovjek može samo sanjati, a za koje su navodno znali i neki bivši porezni djelatnici koji su se “potrudili” da sve ostane u njihovim ladicama.  Prema našim izvorima, radi se o čak sedam kaznenih prijava protiv dojučerašnjih partnera koje se optužuje za utaju i pranje novca i koruptivne radnje primanja mita i ostvarivanja nekih drugih materijalnih povlastica.

Navodno su akteri ove priče već nekoliko puta bili na ispitivanju u Gajevoj u Zagrebu, u sjedištu USKOK-a, a državno je odvjetništvo sa svime upoznato. Upravo smo od njih pokušali dobiti službenu informaciju o cijelom slučaju. Stoga smo poslali upit u Općinsko državno odvjetništvo u Karlovcu i dobili odgovor, iz kojeg se vidi da su naše neslužbene informacije točne, ali da ne možemo dobiti konkretnije informacije jer su izvidi koji su u tijeku, tajni. Odgovor objavljujemo u prilogu: