Aktualno OG sada Ogulin

Odgovor iz PU karlovačke – mi baš nismo shvatili. A vi?

Danas je PU karlovačka objavila vijest o uhićenjima zbog krijumčarenja osoba na području županije i time nas podsjetila na naš upit na sličnu tematiku, koji smo poslali prije 7 dana.

Ogportal je 21. lipnja objavio članak “Migranti na Maljevcu, ali i u Ogulinu!” o trojici imigranata snimljenih na području Ogulina, u naselju Bukovica. Tom prilikom, kako smo u članku našim čitateljima i obećali, uputili smo upit PU karlovačkoj u kojem smo pitali:”Zanima nas da li je policija postupila u ovom konkretnom slučaju i pronašla migrante, o kolikom broju migranata se radi i gdje se oni sada nalaze.”

Odgovor smo dobili 27. lipnja i u njemu stoji:

Poštovani,
nastavno na Vaš e-mail obavještavamo Vas da sukladno zakonskim propisima ne možemo odgovarati na upite o postupanju policije prema konkretnim osobama. Ujedno, obavještavamo Vas da policija provodi pojačane aktivnosti u cilju zaštite državne granice i sprječavanju činjenja kaznenih djela, a naročito kaznenih djela koji se odnose na krijumčarenje ljudi, narušavanje nepovredivosti doma, krađe i druga kaznena djela.
Ovim putem molimo Vaše sugrađane da ukoliko imaju saznanja o kretanju migranata ili druga saznanja vezana uz sigurnost, da se obrate policijskim službenicima koji će poduzeti potrebne mjere i radnje sukladno Zakonu o nadzoru državne granice i Zakoniku o schengenskim granicama.

Eto, to je odgovor na naša tri kratka i konkretna pitanja. Mi baš nismo shvatili. A vi?