Aktualno Županija

Uhićeni zbog krijumčarenja osoba na području Rakovice

Policijski službenici Policijske uprave karlovačke u suradnji s policijskim službenicima Ravnateljstva policije, zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u RH, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma dovršili su kriminalističko istraživanje nad dvojicom hrvatskih državljana starih 28 i 61 godinu.

Naime, 23. lipnja na makadamskom putu na području Rakovice, policijski službenici su prilikom kontrole vozila u osobnom automobilu dubrovačkih registarskih oznaka kojim je upravljao 28-godišnji hrvatski državljanin i osobnom automobilu riječkih registarskih oznaka kojim je upravljao 61-godišnji hrvatski državljanin zatekli ukupno osam stranih državljana. Provedenim kriminalističkim istraživanjem 28-godišnjaka i 61-godišnjaka se sumnjiči da su iz koristoljublja, za unaprijed dogovoreni novčani iznos, u dva osobna automobila prevozili osam stranih državljana, u namjeri da im omoguće da ilegalno izađu s teritorija Republike Hrvatske i uđu na teritorij druge države članice Europske unije.

Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u RH, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma obojica osumnjičenika predana su pritvorskom nadzorniku PU karlovačke, a nadležnom državnom odvjetništvu dostavljena je kaznena prijava.