Aktualno Županija

Mladost uvela novitet u online naplati parkiranja pa će biti i jeftinije – PayDo aplikacija svima na raspolaganju

– Ova aplikacija omogućuje puno jednostavnij, brži i povoljniji način plaćanja, bez dodatnih troškova, upozorit će kada ističe parkiranje, osim satnih, njome se mogu platiti i dnevne karte, a od jeseni će Karlovačni moći kupovati i povlaštene karte, kazao je na današnjoj pressici Mario Hegedüs iz Infoarta, predstavljajući aplikaciju PayDo.

Može se instalirati na mobitelima ili računalima, a za razliku od dosadašnjih mogućnosti plaćanja SMS-om samo kod domaćih operatera, njome mogu plaćati i stranci, više to ne moraju činiti na automatima gotovinom.

– Dostupna je svima, turistima, tvrtkama, 100 posto sigurna, besplatna za krajnjeg korisnika. Plaćanje je karticom ili prepaid računom, a kroz dva tjedna moći će se na kioscima kupiti i PayDo bonovi. Građani mogu otvoriti i “obiteljski račun” pa ono što uplate dijeliti s drugima, sva plaćanja su vidljiva, dobivaju potvrde, računi im stižu na mail. Karlovac je 18. grad u kojem je od jučer aktivna ova aplikacija i vjerujem da će je građani prepoznati kao jednostavniji, brži i povoljniji način plaćanja parkiranja, kazao je Hegedüs, napomenuvši da će parkiranje i dalje biti moguće platiti SMS-om i na automatima.

Uvođenjem ove aplikacije, po riječima direktora Mladosti Tihomira Jarnjevića, željelo se olakšati i pojednostaviti plaćanje parkiranja i uštedjeti. Jer, lani je u Karlovcu kupljeno 460.000 parkirališnih karata SMS-om, na to plaćeno po 60 lipa operaterima pa ispada da bi za isti broj karata građanima, koriste li aplikaciju, u džepovima ostalo oko 300.000 kuna.

– Zato ih pozivam da preuzmu aplikaciju, naprave si život jednostavnijim i uštede, pozvao je Jarnjević, podsjetivši da je parkiranje u Karlovcu od 1. veljače povoljnije, s više besplatnih perioda, te povoljnijim mjesečnim i godišnjim kartama i za građane i pravne osobe.
Bio je to jedan od koračića da im parkiranje ne bude prevelik financijski trošak, napomenuo je gradonačelnik Damir Mandić i dodao da će im i ova aplikacija donijeti uštede.

– d 1. rujna će pauk služba biti u nadležnosti Grada, oformili smo prometno redarstvo i vjerujem da će sve to dovesti do efikasnijeg sustava, kao i da ćemo sve što nas čeka odraditi najbolje što je moguće, kazao je Mandić, dodavši da je i ova aplikacija dio Strategije pametnog grada, koju će Vijeće usvojiti 12. srpnja. (kaportal.hr)