Aktualno Županija

Stanari zgrade u Luščiću žale se na rojeve stršljena koji se gnijezde u napuštenoj i devastiranoj vojarni

Napuštena vojarna u Luščiću koju je MORH na privremeno korištenje predao Gradu Karlovcu osim što je sve više devastirana i pokradena, izgleda da polako postaje i javnozdravstveni problem.

Kako nam je javio čitatelj koji s obitelji živi u stambenoj zgradi tik uz prostor vojarne, ona i ostali stanari imaju problem sa stršljenima koji se gnijezde i roje u napuštenim prostorima vojarne.

– Oko balkona i prozora lete nam stršljeni i svake ih godine ima sve više i više. Obratio sam se već mnogima s tim problemom, ali nitko ništa ne poduzima a stanje je sve gore, kaže nam čitatelj. Kako dodaje, poznato je stanje u napuštenoj vojarni, pa se pribojava da bi napuštena vojarna mogla postati i leglo zmija i glodavaca, iako ni ove “leteće napasti” nikako nisu bezazlene. Naime, u Hrvatskoj godišnje više ljudi umre od uboda stršljena nego od zmija otrovnica.
Podsjetimo, vojarnu je Grad Karlovac preuzeo te zamislio da napuštene zgrade i hale privremeno da na korištenje karlovačkim udrugama. Međutim, brži od udruga bili su lopovi koji su nastavili pustošenje svega što se još može prodati, pa su tako čak i demontirani zidovi kako bi se došlo do stare cigle koja ima solidnu cijenu na tržištu. (KAportal.hr)