Aktualno OG sada Ogulin

HŽ Putnički prijevoz osigurao popuste, ali ne za sve branitelje

OGportal je u svibnju objavio članak o pravima hrvatskih branitelja, okupljenih u razne udruge, da imaju prava na popust za vožnju vlakom na HŽ.

Rečeno nam je da isto pravilo vrijedi za sve hrvatske branitelje, međutim, doznali smo da svi nemaju ista prava i da popust mogu koristiti samo oni koji su članovi udruga koje su potpisale sporazum. Prvenstveno se radi o braniteljima iz državnih tvrtki. Stoga smo poslali upit u Hrvatske željeznice, Putnički prijevoz,  zamolivši da nam odgovore je li to točno. Odgovor je stigao u vrlo kratkom roku, a u njemu stoji:

“Poštovani,
HŽ Putnički prijevoz otvoren je za suradnju sa svim braniteljskim udrugama.
HŽ Putnički prijevoz i Savez udruga branitelja radnika Republike Hrvatske potpisali su 8. svibnja 2018. ugovor kojim je osiguran popust za prijevoz vlakom za zaposlene i nezaposlene branitelje, branitelje koji koriste braniteljsku mirovinu i supružnike branitelja. Savez udruga branitelja radnika RH okuplja udruge ZUBZH Zagrebački holding, UBIDRHŽ Hrvatske željeznice, UBIDRHŽ Rijeka, UDVRD Hrvatske šume, UB RIZ Odašiljači, UDVDR Klub INA, UHB HEP 90-95, UHB Petrokemija, UDVDRSV Đuro Đaković i KUSDR-HPT.”

Odgovorom vjerojatno neće biti zadovoljni branitelji koji su vjerovali da imaju svi jednaka prava, a upravo nam se jedan od njih požalio, istaknuvši da ga je naša prva vijest obradovala, ali je onda ostao razočaran tretmanom Putničkog prijevoza.