Aktualno Županija

Na javnom okupljanju u Karlovcu pucao iz vatrenog oružja

U protekla 24 sata na području Policijske uprave karlovačke evidentirana su tri kaznena djela, četiri prekršaja narušavanja javnog reda i mira (Karlovac) i šest prometnih nesreća od kojih je jedna s lako ozlijeđenom osobom i pet s materijalnom štetom.
Jučer u 20.00 sati u Grabovcu policijski službenici utvrdili su da je osobnim automobilom gospićkih registarskih oznaka pod utjecajem alkohola od 2,25 g/kg i za vrijeme dok mu je oduzeta vozačka dozvola upravljao 43-godišnjak. Vozač je doveden u prostorije policije te će uz optužni prijedlog biti doveden na Prekršajni sud.

Jučer za vrijeme održavanja javnog okupljanja u Karlovcu, u gradskoj četvrti Zvijezda, 44-godišnjak je narušavao javni red i mir tako što je iz vatrenog oružja, za kojeg posjeduje dozvolu za držanje i nošenje, u zrak ispalio više hitaca. Osoba je dovedena u prostorije policije te će protiv njega zbog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, Zakona o oružju i Zakona o javnim okupljanjima biti podnesen optužni prijedlog.