Aktualno OG sada Ogulin

Za tri projekta Karlovačke županije bespovratna sredstva-među njima i ogulinska šetnica, Park izviđača, Đulin vrt…

Zamjenik gradonačelnika Ogulina Daniel Vukelja i direktorica Turističkog ureda Sonja Drašković, jučer  su u Slunju nazočili  potpisivanju 16 ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava.

Riječ je o projektima ukupne vrijednosti 230 milijuna kuna za ITU gradove Rijeku i Zadar, razvoj e-usluga te zaštitu okoliša, od čega je 187 milijuna kuna bespovratnih sredstava iz EU fondova (81%).

Za Karlovačku županiju prihvaćena su tri projekta: Grad Slunj – Vodene tajne Slunja u vrijednosti od 23.082.628,64 kn od čega bespovratnih EU sredstava u iznosu od 19.108.107,60 kuna; Karlovačka županija – Susret s rijekom u vrijednosti od 9.210.371,03 kn od čega bespovratnih EU sredstava 7.828.815,37 kn; Javna ustanova za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima na području općine Rakovica “Baraćeve špilje” – Promicanje održivog razvoja Značajnog krajobraza Baraćeve špilje u vrijednosti od 19.999.960,00 kn od čega bespovratnih EU sredstava u iznosu od 16.922616,00 kn.

U sklopu projekta Susret s rijekom grad Ogulin je partner i sudjeluje s projektom Đulin vrt, te uređenje Parka izviđača, vrijednosti 2,1 milijun kuna, od kojih će  330 tisuća financirati  Grad iz svog proračuna, a ostalo EU. Kako nam je pojasnio Daniel Vukelja, radi se o izgradnji amfiteatra u parku, uređenju šetnnice,  interpretacijskog centra, te drugim aktivnostima.

Uz to ugovore su potpisali i ostali korisnici iz Republike Hrvatske.

Prilikom svečanog potpisivanja okupljenima su se prigodno obratili ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac, župan Karlovačke županije Damir Jelić, gradonačelnik Slunja Jure Katić, te ravnatelj Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije Tomislav Petric. Događaju su prisustvovali i predstavnici Ministarstva uprave, Ministarstva turizma i Ministarstva zaštite okoliša i energetike. Ugovor je u ime Karlovačke županije potpisao župan Damir Jelić, uz nazočnost zamjenica župana Martine Furdek Hajdin i Vesna Hajsan Dolinar.