Aktualno Županija

MIOŠ više nije jedina karlovačka škola bez svoje zgrade: Županija joj kupila dio nekadašnjeg Tehnološkog školskog centra na Gazi, ali prije preseljenja – preuređenje

– Napokon će, nakon 20 godina, MIOŠ biti vlasnik zgrade, a ne jedina škola u Karlovačkoj županiji koja to nije. Poznavajući svoj kolektiv, ljude i učenike, vjerujem da ćemo mi ovaj prostor vrlo brzo privesti svrsi. Ovo je veliki dan za MIOŠ i znam da će se potruditi da sav uložen novac opravda, kroz ostanak ljudi, zapošljavanje naših učenika i da budemo prepoznatljivi ne samo u gradu i županiji, kao što smo sada, nego i na karti hrvatskih škola. To možemo, to jesmo i to ćemo sigurno biti, poručila je ravnateljica Mješovite industrijsko-obrtničke škole Snježana Erdeljac na današnjem potpisivanju ugovora o kupoprodaji zgrade na Gazi, odnosno, dijela u kojem su do sad bile Boneja i Tiskara Gaza.

Novac za kupnju više od tisuću kvadrata prostora, 1,1 milijun kuna, osigurala je Karlovačka županija. No, to je, po riječima župana Damira Jelića,  tek prva faza, naziru se 2. i 3., a u budućnosti otvaraju i nove.

– U ovoj i slijedećoj godini za projektnu dokumentaciju, kupnju prostora, izvođenje bit će oko tri milijuna kuna naših sredstava. S projektnom dokumentacijom u koju krećemo za energetsku obnovu ovog prostora, ovakvog kakav je, vjerujem da bismo do 2021. godine pridodali još pet milijuna kuna ulaganja i to bi bilo približno osam milijuna kuna. Kada se uzmu u obzir napori koje ulažemo vezano za druge programe našeg MIOŠ-a, to govori da ono što smo do sada imali na retoričkoj razini poprima i pravi oblik, rekao je Jelić.

 Vlasnik Tiskare Gaza Nikola Kusanić kazao je da je sretan što je prostor koji je prodao namijenjen školi, a vlasnik Boneje Stjepan Jakuš, podsjetivši da je u toj zgradi svojevremeno bio Tehnološki školski centar, naglasio je kako mu je drago da se dio prostora može vratiti onome čemu je i bio namijenjen.

– Nadam se da će danas-sutra – sad je prodan manji dio prostora jer ima još oko 3.000 kvadrata izgrađenog i oko 4.000 zemljišta – cijeli ovaj kompleks biti zaokružen za školu. Mislim da bi to bilo za osposobljavanje potrebnih kadrova ne samo za Karlovac, nego i širu regiju, izjavio je Jakuš.(KAportal)