Aktualno Županija

Grad Karlovac uveo nove potpore malim poduzetnicima

– Potpore koje Grad daje za poljoprivredu i poduzništvo su pokušaj da bude na usluzi svima onima koji pokreću vlastite poslove, ali ih i održavaju. Jer, svatko tko može zaposliti sebe ili jednu osobu je naš strateški interes, kazao je gradonačelnik Damir Mandić na današnjoj pressici o izmjeni Pravilnika o dodjeli potpora subjektima malog gospodarstva.

Tako sada, po riječima pročelnice Snježane Turalija, potpore mogu dobiti fizičke osobe za povećanje smještajnih kapaciteta u privatnim apartmanima, oni koje se bave građevinskom djelatnošću potpore za kupnju gospodarskog vozila, omogućene su i nove potpore dijelu IT sektora, te za edukacije u bilo kojoj djelatnosti.

– Za potporu mikro, malim i srednjim poduzetnicima u ovoj godini Grad je osigurao 1,150.000 kuna, a kako se puno poduzetnika prijavljuje, gotovo 500.000 je već utrošeno. Prijave su do 15. studenog ili do iskorištenja sredstava, a kako je velik interes, želimo požuriti poduzetnike, kazala je Turalija.

 Promjene Pravilnika donijele su i mogućnost ugostiteljima da ostvare potpore Grada za uređenje terasa, izloga, hortikulture, rasvjete… na području GČ Zvijezda.

– Želimo im pomoći da njihove terase budu reprezentativne, da to bude jedan potpis grada. Cilj nam je da i na taj način, i u ovom estetskom i poslovnom dijelu, GČ Zvijezdu dignemo na jednu višu razinu. Zvijezda, naravno, nisu samo terase i ugostiteljski objekti, ali ovo je jedan korak koji će doprinjeti atraktivnosti. Grad želi, mislim da i uspjevamo, biti partner svim gospodarstvenicima, a obzirom da veliki gospodarski sustavi ipak drugačije funkcioniraju na tržištu, posebno malim i srednjim jer se pokazuje da je to prostor koji sigurno garantira razvoj u svim segmentima. Još ćemo se više potruditi biti na usluzi svima koji žele krenuti poduzetničkim vodama, poručio je Mandić. (KAportal)