Aktualno Županija

U prvih šest mjeseci Aquatiku posjetila 44.092 gosta, sve više stranaca, kreće ljetni program “Chill Out” petkom

Karlovački slatkovodni akvarij Aquatika i dalje je hit među domaćim, ali sve više i stranim posjetiteljima. Dakako, u odnosu na prvu godinu došlo je do očekivanog i ukalkuliranog pada broja posjetitelja, no on je znatno manji od očekivanja, pogotovo kada se tome doda i izuzetno nepovoljno vrijeme, pogotovo u zimskim mjesecima kada akvarij po prvi puta nekoliko dana nije radio zbog poplava, ali i dosadašnje ćudljivo, kišno i hladnjikavo ljeto.

Unatoč svim tim faktorima, u lipnju je Aquatiku posjetilo više od 10 tisuća gostiju (10.845), tek nešto manje od prve i razumljivo najposjećenije godine (12.137). Ukupno su tijekom prvih šest mjeseci godine Aquatiku posjetila 44.092 gosta, a primjetan je sve veći broj stranih turista. Tijekom ljetne sezone očekuje se još veći broj stranih gostiju, a u tu svrhu formirana je i zajednička akcija s Baraćevim špiljama u Rakovici te Ivaninom kućom bajke u Ogulinu koje se zajednički predstavljaju gostima i ujedno međusobno reklamiraju.

Svakako valja naglasiti i iznimno dobro poslovanje suvenirnice u kojoj je od 60-ak dobavljača čak 50 iz Karlovačke županije, a gostima je na raspolaganju više od 500 suvenira i drugih artikala, čija prodaja izvrsno ide, od magnetića do pravih umjetničkih djela.

Od ovog petka tijekom ljeta Aquatika će produženo raditi uz “Chill Out Friday” programe, koji posjetiteljima donose ugodnu glazbenu zabavu – tako će već danas na trgu Aquatike nastupiti blues glazbenik Tomislav Goluban. Sljedećeg petka, 27. srpnja, na rasporedu je Salsa Party, 3. kolovoza svira bend Black & White, 10. kolovoza je DJ Ivka Summer Party, a 17. kolovoza DJ Yvann Chill Out Session. (kaportal.hr)