Aktualno Županija

Grad uveo nove potpore malim poduzetnicima

– za apartmane, terase u Zvijezdi, edukacije… – Na raspolaganju im nešto više od 600.000 kuna

– Potpore koje Grad daje za poljoprivredu i poduzništvo su pokušaj da bude na usluzi svima onima koji pokreću vlastite poslove, ali ih i održavaju. Jer, svatko tko može zaposliti sebe ili jednu osobu je naš strateški interes, kazao je gradonačelnik Damir Mandić na današnjoj pressici o izmjeni Pravilnika o dodjeli potpora subjektima malog gospodarstva.

Tako sada, po riječima pročelnice Snježane Turalija, potpore mogu dobiti fizičke osobe za povećanje smještajnih kapaciteta u privatnim apartmanima, oni koje se bave građevinskom djelatnošću potpore za kupnju gospodarskog vozila, omogućene su i nove potpore dijelu IT sektora, te za edukacije u bilo kojoj djelatnosti.

– Za potporu mikro, malim i srednjim poduzetnicima u ovoj godini Grad je osigurao 1,150.000 kuna, a kako se puno poduzetnika prijavljuje, gotovo 500.000 je već utrošeno. Prijave su do 15. studenog ili do iskorištenja sredstava, a kako je velik interes, želimo požuriti poduzetnike, kazala je Turalija.

Promjene Pravilnika donijele su i mogućnost ugostiteljima da ostvare potpore Grada za uređenje terasa, izloga, hortikulture, rasvjete… na području GČ Zvijezda.– Želimo im pomoći da njihove terase budu reprezentativne, da to bude jedan potpis grada. Cilj nam je da i na taj način, i u ovom estetskom i poslovnom dijelu, GČ Zvijezdu dignemo na jednu višu razinu. Zvijezda, naravno, nisu samo terase i ugostiteljski objekti, ali ovo je jedan korak koji će doprinjeti atraktivnosti. Grad želi, mislim da i uspjevamo, biti partner svim gospodarstvenicima, a obzirom da veliki gospodarski sustavi ipak drugačije funkcioniraju na tržištu, posebno malim i srednjim jer se pokazuje da je to prostor koji sigurno garantira razvoj u svim segmentima. Još ćemo se više potruditi biti na usluzi svima koji žele krenuti poduzetničkim vodama, poručio je Mandić. (kaportal.hr)