Aktualno Županija

U nesreći tri osobna vozila i šlepera Rumunjka (30) zadobila ozljede opasne po život

Teške ozljede, po život opasne, zadobila je 30-godišnja Rumunjka u jučerašnjoj prometnoj nesreći nedaleko Krnjaka, dok su još dvije osobe teško, a jedna lakše ozlijeđene. U nesreći su sudjelovala tri osobna vozila i šleper, a sve se dogodilo jučer nešto prije 14 sati kada je Rumunj autom prešao na suprotni trak.

– U Krnjaku, Budačka Rijeka, na državnoj cesti broj 1, 31-godišnji državljanin Rumunjske upravljao je osobnim vozilom rumunjskih registracijskih oznaka i kretao se u smjeru Karlovca. U desnom zavoju prelazi na suprotni kolnički trak, te prednjim lijevim dijelom vozila udara u prednju lijevu stranu osobnog vozila njemačkih registracijskih oznaka kojim je upravljao 34-godišnji hrvatski državljanin, koje nakon toga udara u nailazeći skup vozila riječkih registracijskih oznaka kojim je upravljao 52-godišnjak. Skup vozila riječkih registracijskih oznaka nakon toga udara u osobno vozilo daruvarskih registracijskih oznaka kojim je upravljala 19-godišnjakinja, opisala je PU karlovačka.

U prometnoj nesreći teške ozljede opasne po život zadobila je 30-godišnjakinja, rumunjska državljanka, vozač, 31-godišnji državljanin Rumunjske, i 23-godišnjakinja, putnica u vozilu daruvarskih registracijskih oznaka, teže su ozlijeđeni, a 19-godišnja vozačica osobnog vozila daruvarskih registracijskih oznaka lakše je ozlijeđena.

Zbog prometne nesreće promet državnom cestom broj 1 bio je u prekidu do 18.48 sati. Nastala materijalna šteta je oko 150.000 kuna, a protiv 31-godišnjeg rumunjskog državljanina bit će proslijeđena kaznena prijava na nadležno državno odvjetništvo. (KAportal.hr)