Aktualno Županija

Bivši vojni obvještajac i diplomat ravnatelj je Regionalne razvojne agencije – Mile Sokolić nije prošao

Bivši vojni obavještajac i diplomat Vinko Klasan bit će prvi ravnatelj nedavno osnovane javne ustanove Regionalna razvojna agencija Karlovačke županije.

Odlučilo je tako Upravno vijeće, zaključivši da je bolji od ostala četiri kandidata koji su se prijavili na javni natječaj za izbor i imenovanje ravnatelja ove javne ustanove. Bio je objavljen 27. lipnja.

– Na javni natječaj prijavilo se 5 kandidata. Prijave svih 5 kandidata bile su pravovaljane i u skladu s propozicijama javnog natječaja. Upravno vijeće na svojoj 4. sjednici održanoj 10. 7. 2018. godine, nakon provedenog tajnog glasovanja, za ravnatelja Javne ustanove Regionalne razvojne agencije Karlovačke županije jednoglasno je izabralo dr. sc. Vilka Klasana, kazao je KAportalu predsjednik Upravnog vijeća Ivan Štedul, napomenuvši da mandat ravnatelja počinje 1. rujna i traje do 31. kolovoza 2022. godine.

 KAportal neslužbeno doznaje da su, uz Klasana, kandidati bili i Vladimir Kubelka iz Ogulina, Davor Matijašić iz Duge Rese, te Miroslav Migalić i Mile Sokolić iz Karlovca. Ovaj potonji karlovačkoj javnosti je najpoznatiji, ne samo kao dugogodišnji što politički, što društveni aktivist, nego i kao jedini zaposlenik Razvojne agencije Karla koji je radio milijunske projekte i dobio otkaz, ali se i prije toga javno žalio na situaciju i u Karli i u Županiji. Da će biti izabran za ravnatelja nove razvojne agencije, kaže, i nije očekivao.

– Nisam očekivao da ću biti u igri, to je nemoguća misija; ne mogu ja proći ni u jednoj opciji. Ali, nisam očekivao ni da će dogoditi ovo  jer to pokazuje da je sve izgubilo svaku svrhu. Znam čovjeka dugo godina, dobri smo, ali ovo je besmislen čin koji pokazuje prepotentnost političke klase koja sebi dozvoljava da ljudima ispunjava želje. Ne znam što će umirovljenom generalu od 2016. posao ravnatelja javne ustanove, komentirao je Sokolić.(KAportal)