Aktualno OG sada Ogulin

Sljedećih dana bit će vruće – osvježite se na Sabljacima

Prema meteorološkim prognozama, u tjednu koji dolazi bit će sunčano i izrazito vruće vrijeme sa temperaturama preko 30 stupnjeva celzija, što će dodatno zagrijati i vodu na jezeru Sabljaci, koje će temperaturno biti još ugodnija za kupanje. Što se kvalitete i čistoće vode na jezeru Sabljaci tiče, tu nema razloga za brigu. Objavljeni su rezultati analize kakvoće vode za kupanje na području cijele županije. Izvrsne su kakvoće Kupa na Gradskom kupalištu u Ozlju, Dobra u Grdunu, Korana na kupalištu u Slunju, te Mrežnica na kupalištima u Dugoj Resi i Mrežničkom Brigu. U tom društvu je i naše jezero Sabljaci čija je voda također izvrsne kakvoće, pa se možete bezbrižno kupati.

Vrijeme sljedećih dana

Uz pretežno sunčano i vruće vrijeme sljedećih dana, kakvo i dolikuje sredini ljeta, ipak treba upozoriti na toplinski val koji može djelovati na zdravlje, osobito onih osjetljivijih na vrućinu i sparinu, koja neće biti ekstremna, ali će gotovo diljem Hrvatske biti kao nikada ove godine. Ako možete, prilagodite svoje aktivnosti i izbjegavajte dulji boravak na otvorenom u najtoplijem dijelu dana.

U ponedjeljak u gorju i u unutrašnjosti Istre jutarnja temperatura bit će niža od 20 °C, dok će jutro uz more biti toplo, ponegdje i vrlo toplo. Danju će prevladavati sunčano, uz najvišu temperaturu u gorju između 28 i 30 °C, na Jadranu oko 33 °C. Ujutro će uz obalu puhati slaba do umjerena bura, danju jugozapadni i zapadni, prema otvorenome moru i sjeverozapadni vjetar.

 

U nastavku tjedna – većinom nastavak toplinskog vala, ponegdje i pljuskovi

Sljedećih dana u unutrašnjosti pretežno sunčano i vruće. Uz umjeren razvoj oblaka lokalni pljuskovi mogući su uglavnom na istoku zemlje, a u srijedu je vjerojatnost za njih povećana mjestimice i na zapadu i sjeverozapadu.