Aktualno Županija

Karlovcu od početka godine stigla 63 zahtjeva za građevinskim dozvolama, pet više nego lani

Gradu Karlovcu od početka godine do 15. srpnja stigla su 63 zahtjeva za izdavanje građevinske dozvole, što je pet više nego u istom razdoblju lani.

Iz Gradske uprave navode da su neki od podnositelja zahtjeva za građevinske dozvole Karlovačka županija, Karlovac – Rekonstrukcija javne i društvene namjene-dom za starije i teško bolesne odrasle osobe (Vojna ambulanta), Grad Karlovac – Dječji vrtić Grabrik, Odeta d.o.o., Karlovac – Gradnja višestambene zgrade (Ulica Kneza Trpimira u Grabriku), KTC d.d., Križevci – Gradnja trgovačkog centra i benzinske postaje (lokacija Donja Švarča kod rotora prema bolnici), Grad Karlovac, ViK, HEP, Toplana – Rekonstrukcija prometnica i dijela infrastrukture unutar gradske jezgre Zvijezda, te Hrvatske ceste d.o.o., Zagreb – Središnji centar za nadzor i upravljanje prometom na državnim cestama (lokacija kod naplatnih kućica).

– Iz priloženog jasno je vidljivo kako je riječ o zahtjevima za izdavanjem građevinskih dozvola za nove razvojne projekte u Karlovcu, napominju u Gradu.

Među zahtjevima koje su izdvojili, na žalost, nema niti jednog za gradnju objekta u kojem će se odvijati proizvodna djelatnost, često isticana kao zamašnjak gospodarstva. (kaportal.hr)