Aktualno Županija

Jedini javni WC u Karlovcu za mjesec dana “k’o nov” – Osim modernih sanitarija i instalacija, dobiva hidroizolaciju

Jedini javni WC u Karlovcu, onaj na Starom placu, bit će za mjesec dana u cjelosti obnovljen – zamijenjenih instalacija struje, vode i odvodnje, s hidroizolacijom, novom keramikom i sanitarijama, uređenih zidova.

Obnova je usuglašena s Konzervatorskim odjelom, WC će, kao i do sad, biti besplatan i redovito će ga održavati Čistoća. Grad se na njegovo uređenje, po riječima pročelnice Hermine Komanac, odlučio sam, ne na inicijativu udruga, a obzirom na sve veći broj turista razmišlja i o drugim lokacijama za javne sanitarne čvorove, nadzemne, u kojima bi bili i WC-i za osobe s invaliditetom.

– Ovo je podzemni WC, u Zvijezdi, i u njemu, na žalost, ne možemo urediti WC za osobe s invaliditetom, bit će samo muški i ženski. Ovaj WC, ne naiđemo li na nešto neplanirano, trebao bi biti gotov za mjesec dana, a procijenjeno je da će njegovo uređenje koštati oko 300.000 kuna, kazala je Komanac, napomenuvši da će radovima biti napravljena hidroizolacija i tako spriječen prodor vode odozgo, te ugrađena puma koja će onemogućiti povrat vode iz odvodnje za kiša i poplava. (kaportal.hr)