U Saborskom zaustavljen s pet migranata u autu-završio u pritvoru

PU karlovačka spriječila je još jedan pokušaj krijumčarenja migranata, a 38-godišnji državljanin BiH, zaustavljen u Saborskom dok je prevozio petero stranaca, završio u pritvoru i dobio kaznenu prijavu.

Kriminalističko istraživanje nad 38-godišnjakom proveli su policijski službenici Policijske postaje Ogulin u suradnji s policijskim službenicima Ravnateljstva policije i to zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u RH, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma. Osumnjičenik je uhićen jučer.

– 31. srpnja na državnoj cesti na području Saborskog, policijski službenici su prilikom kontrole vozila u osobnom automobilu zagrebačkih registarskih oznaka kojim je upravljao 38-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine zatekli pet stranih državljana. Provedenim kriminalističkim istraživanjem 38-godišnjaka se sumnjiči da je iz koristoljublja, za unaprijed dogovoreni novčani iznos, u osobnom automobilu prevozio pet stranih državljana, u namjeri da im omogući da ilegalno izađu s teritorija Republike Hrvatske i uđu na teritorij druge države članice Europske unije. Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u RH, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma osumnjičenik je predan pritvorskom nadzorniku PU karlovačke, a nadležnom državnom odvjetništvu dostavljena je kaznena prijava,, objavila je PU karlovačka.

 

Facebook Comments