Aktualno Županija

Predao novčanice „djelatnici“ banke i ostao bez njih

U protekla 24 sata na području Policijske uprave karlovačke evidentirano je sedam kaznenih djela i osam prometnih nesreća od kojih je jedna s lakše ozlijeđenom osobom i sedam s materijalnom štetom.
Jučer u poslijepodnevnim satima u kuću na području Karlovca, vlasništvo 80-godišnjakinje došle su dvije mlađe muške osobe i zatražile vode te tom prilikom iskoristile njenu nepažnju i iz torbe otuđile novčanik s novcem i osobnim dokumentima. U tijeku je kriminalističko istraživanje.

Jučer je u Policijskoj postaji Duga Resa zaprimljena prijava 53-godišnjeg državljanina Njemačke da mu je na odmorištu auto ceste A-1, Vukova Gorica, nepoznati počinitelj iz nezaključane kamp prikolice njemačkih registarskih oznaka otuđio novčanik s novcem, karticama i osobnim dokumentima.

Jučer je u Policijskoj postaji Karlovac zaprimljena prijava 83-godišnjaka da je zaprimio poziv nepoznate ženske osobe koja se predstavila kao djelatnica banke te ga pitala da li kod kuće ima eure koje bi trebalo odnijeti u banku kako bi se provjerilo da li su važeći. Nakon što je 83-godišnjak rekao da posjeduje novac u vrlo kratkom vremenu na njegovu adresu došla je nepoznata ženska osoba i preuzela novac, a po njezinom odlasku 83-godišnjak je shvatio da je prevaren i događaj prijavio policiji.

Vezano za ovaj događaj iz prakse proizlazi da su žrtve ovakvih kaznenih djela najčešće osobe starije životne dobi koje ovim putem ponovno podsjećamo, kao i sve ostale građane, da ne budu lakovjerni i da ne puštaju nepoznate osobe u svoj dom, te da o svemu obavijeste policiju na broj 192. Ukoliko je to moguće neka zabilježe registarsku oznaku vozila kojima se te osobe koriste ili neke druge činjenice koje bi olakšale pronalazak počinitelja.