Aktualno Županija

U filmskoj potjeri na D-1 nastradao krijumčar migranata

Krijumčar migranata teško je ozlijeđen i bori se za život u karlovačkoj Općoj bolnici nakon što je nastradao prilikom pokušaja bijega od policije u Drežnik Gradu kod Rakovice.

Policija javlja da su njezini službenici jučer u Gornjem Vagancu pokušali zaustaviti kombi vozilo srbijanskih registracija zbog osnova sumnje da prevozi strane državljane koji su nezakonito prešli državnu granicu.

Potjera pod rotirkama

Vozač se, međutim, unatoč znakovima policije nije zaustavio, već nastavio bježati pa su ga po rotirkama policajci hvatali s dva vozila.

– U bijegu je kombi vozilo više puta udarilo u službeno policijsko vozilo i u ogradu uz obiteljsku kuću, te je u Drežnik Gradu kod kanjona rijeke Korane, vozač kombija iskočio iz kombija i u bijegu od policijskih službenika pao u kanjon. Vozač je hospitaliziran u Općoj bolnici Karlovac, gdje su mu okvalificirane teške tjelesne ozljede opasne po život, kažu u policiji. Za KAportal je ravnatelj bolnice dr. Ervin Jančić izjavio da je muškarac u starosti 50-ak godina u jedincu intenzivnog liječenja zaprimljen s višestrukim ozljedama glave i tijela, te je nakon zahvata i mjera liječenja stanje stabilno. Na upit radi li se o hrvatskom ili stranom državljaninu, Jančić nam nije mogao odgovoriti jer nema službenu informaciju, a muškarac je zaprimljen bez dokumenata.
mogu potvrditi da smo zaprimili muškarca u starosti 50-ak godina, s višestrukim ozljedama glave i tijela, kvalificirane kao tto u jedinicu intenzivnog liječenja. e je nakon zahvata i mjera intenzivnog liječenja stanje stabilno.

24 migranta u kombiju

Pregledom tovarnog prostora kombija policijski službenici su zatekli 24 stranih državljana za koje je utvrđeno da su nezakonito prešli državnu granicu, te će isti biti procesuirani sukladno Zakonu o strancima. Kriminalističko istraživanje se nastavlja. (KAportal)