Aktualno Županija

Jedan motociklist smrtno stradao, drugi teško ozlijeđen

U protekla 24 sata na području Policijske uprave karlovačke evidentirano je sedam kaznenih djela i četiri prometne nesreće od kojih je jedna sa smrtno stradalom osobom, jedna s teško ozlijeđenom osobom i dvije s materijalnom štetom.
U Policijskoj postaji Karlovac zaprimljena je prijava 18-godišnjakinje da su joj sinoć u kasnim večernjim satima u gradskoj četvrti Zvijezda u Karlovcu, uz prijetnju hladnim oružjem, nepoznate osobe otuđile torbicu s dokumentima, novcem i drugim. Materijalna šteta veća je od 1000 kuna. Policija provodi kriminalističko istraživanje.

Jučer u 19.30 sati na DC-6 u naselju Brajakovo Brdo, općina Netretić, dogodila se prometna nesreća. Motociklom karlovačkih registarskih oznaka upravljao je 39-godišnjak te je zbog neprilagođene brzine u zavoju prešao na suprotnu stranu kolnika i udario u osobni automobil šibenskih registarskih oznaka kojim je upravljao 52-godišnjak. Tom prilikom motociklist je smrtno stradao, a 52-godišnji vozač je lako ozlijeđen. Očevidom je na mjestu događaja rukovodila općinska državna odvjetnica, a promet tim dijelom prometnice bio je u prekidu od 19.30 do 23.50 sati. O ovoj prometnoj nesreći Općinskom državnom odvjetništvu u Karlovcu bit će proslijeđeno izvješće.

Sinoć oko 23.45 sati na DC-1 u mjestu Krnjak dogodila se prometna nesreća. Motociklom zadarskih registarskih oznaka upravljao je 30-godišnjak te je zbog neprilagođene brzine u zavoju izgubio nadzor nad upravljačem, sišao van kolnika i pao. Tom prilikom vozač je teško ozlijeđen. Protiv vozača će biti podnesen optužni prijedlog, a nadležnom državnom odvjetništvu dostavljeno izvješće.