Aktualno Županija

Ostvareno pola milijuna turističkih noćenja u Karlovačkoj županiji

Karlovačka županija, simbol je turističke destinacije koja kontinuirano doprinosi podizanju ugleda i konkurentnosti turističke ponude regije, a u turistički proizvod ugrađeno je sve ono što je atraktivno, jedinstveno i prepoznatljivo.
Dugogodišnjim pozitivnim razvojnim trendom, pozicionirala se kao vodeća kontinentalna županija po broju noćenja.
Kolovoz smo dočekali sa ukupno nešto manje od 9.000 kreveta u svim smještajnim objektima ( hoteli, kampovi i obiteljski smještaj ), pri čemu je najviše noćenja realizirano u objektima obiteljskog smještaja i u kampovima.
U strukturi noćenja, gledano 5 vodećih zemalja, na prvom mjestu su već niz godina gosti iz Njemačke, a slijede gosti iz Francuske, Italije, Nizozemske i Austrije.
Gledano prema noćenjima po gradovima i općinama KŽ, na dan 28.9.2018.:
1. Rakovica 230.000
2. Slunj 110.000
3. Karlovac 42.000
4. Duga Resa 32.000
5. Ogulin 24.000
Grad Slunj, sa svojim jedinstvenim Rastokama i nizom sve popularnijih manifestacija, došao je po broju noćenja, na razini županije, na 2. mjesto, odmah iza tradicionalno vodeće općine Rakovica.
Jubilarno 500.000 – ito noćenje, realizirano je ovog puta na području grada Slunja, konkretno u objektu tvrtke Slovin Unique d.o.o. „Pod Rastočkim krovovima“ obitelji Holjevac, Rastoke 25 b.
Upravo će se na ovoj lokaciji u subotu, 1. rujna upriličiti prigodna svečanost povodom 500 tisućitog noćenja u Karlovačkoj županiji gdje će gostu koji je ostvario to noćenje biti predani prigodni pokloni. Svečanosti će nazočiti župan Damir Jelić, sa suradnicima, direktorica Turističke zajednice Karlovačke županije Dina Begić te predstavnici Grada Slunja i TZ Slunj.
Početak je u 10 sati.