Badovinac Mandiću: Kad već smjenjujete direktore koje ste sami odabrali, isplatite im otpremninu svojim novcem, a ne našim!

Kad već smjenjujete direktore gradskih tvrtki koje ste sami izabrali, otpremnine im isplatite svojim, a ne novcem građana!

Poručio je to, između ostalog, gradski aktivist Nikola Badovinac gradonačelniku Damiru Mandiću u dopisu koji je urudžbirao u Gradu, te proslijedio medijima. Uputio ga je “u ime inicijative stanovnika Karlovca koji žele da im se razjasne neke nejasnoće vezane uz smjene direktora gradkih tvrtki Zelenilo, Čistoća i Vodovod i kanalizacija” i u njemu navodi:

“Kako ste nedavno pokazali, Vi ekspresno reagirate na inicijative pa makar one ne imale neki pisani trag. Već sada izražavam zadovoljstvo što ću brzo dobiti odgovore na sljedeća pitanja:

– koliko iznose otpremnine za svakog smjenjenog direktora navedenih tvrtki? Molim da mi se napiše točan iznos koji će svaki smjenjeni direktor dobiti. Isto tako želim da mi se napiše temeljem čega su otpremnine u iznosima koje ćete navesti.

– kako Nadzorni odbori smjenjuju direktore koje ste Vi sebi sami odabrali/izabrali, molim da mi se navedu službeni razlozi smjene. Napominjem da su nedavno na sjednici Gradskog vijeća prihvaćena godišnja izvješća tvrtki čije direktore smjenjujete. Šta će točno pisati u odluci o smjeni? (kaportal.hr)

Facebook Comments