Počinje nova školska godina za učenike osnovnih i srednjih škola

Policija upozorava na djecu u prometu, potreban dodatni oprez

Danas je počela nova školska godina za sve učenike osnovnih i srednjih škola u Hrvatskoj, pa tako i u Karlovcu i Karlovačkoj županiji. U osnovnim škola u školske klupe će po prvi put u životu sjesti prvašići, a u srednjima također će se s novim kolegama i okolinom upoznavati učenici prvih razreda. Prvi dan škole tako neće odmah provesti u učenju, za prvašiće su škole organizirale priredbe, dok će ostali učenici na satu razredne nastave dobiti rasporede i tako polako krenuti u novu školsku godinu.

Svake godine pa tako i ove, Policijska uprava karlovačka tijekom mjeseca rujna provodi akciju Poštujte naše znakove koja je usmjerena na zaštitu djece u prometu i sprječavanje ugrožavanja njihovih života u prvim danima samostalnog sudjelovanja u prometu.

– Cilj ove akcije je povećanje sigurnosti svih sudionika u prometu, a ponajprije zaštita školske djece povodom početka nove školske godine. Povodom početka nove školske godine imamo potrebu podsjetiti i pozvati sve vozače da prilikom upravljanja vozilom obrate dodatnu pozornost na djecu u prometu, posebno najmlađe – prvoškolce, upozorili su u policiji te najavili da će policajci i pripadnici Prometne jedinice mladeži od prvog dana nove školske godine, u vrijeme dolaska i odlaska učenika iz škole, dodatno kontrolirati promet uz pješačke prijelaze najvećih ili „najugroženijih“ osnovnih škola.

S početkom nove školske godine krenuo je i eksperimentalni program provođenja kurikularne reforme, no i tu su odmah nastali problemi. Kasne udžbenici, informatičke učionice još nisu opremljene, a pitanje je jesu li i učitelji pripremljeni za provođenje. O tome pogledajte razgovor s ministricom obrazovanja Blaženkom Divjak. (kaportal.hr)

Facebook Comments