Aktualno Županija

Plenković u Karlovcu o “slučaju Milinović”: Takvo ponašanje nije normalno, dobro, ni korisno. Cirkus u HDZ-u neće proći!

– Cirkus u HDZ-u neće proći, poručio je predsjednik HDZ-a Andrej Plenković, komentirajući “slučaj Milinović”, danas iz Karlovca, gdje je zasjedalo Predsjedništvo i Nacionalno vijeće stranke.

– Raspravili smo sve aktualne političke teme, dogovorili pripreme za naše daljnje aktivnosti tijekom rujna, sjednice Vlade u Puli i Hvaru, početak rada Hrvatskog sabora i razmotrili unutarnja stranačka pitanja uključujući i jučerašnju odluku Časnoga suda gdje su svi sudionici ovoga sastanka suglasni s onim što se, na žalost, dogodilo glede kolege Milinovića. Raspravili smo i predstojeće izbore u BiH koji su od strateškog značaja za Hrvate u BiH. Sutra putujemo u Livno kako bismo otvorili Konzulat RH i ponovili našu snažnu podršku BiH, kao i pravima Hrvata kao jednakopravnog, konstituivnog naroda u BiH, kazao je Plenković nakon sastanka.

Na pitanje novinara da li se član Predsjedništva Domagoj Ivan Milošević ipak na neki način ogradio od Milinovićeva izbacivanja, obzirom da je novinarima izjavio kako je Milinoviću trebalo dati priliku da na stranačkim tijelima iznese i svoju obranu, Plenković je rekao da su svi imali prigodu raspravljati, ali da nitko nije ništa rekao o tome, pa ni Milošević, koji na sastanku nije rekao ništa.

Ustvrdio je kako je razlika između HDZ-a i drugih političkih stranaka što je HDZ ozbiljna, konsolidirana stranka koja rješava ključne krupne probleme hrvatskoga društva i da ponašanje kakvo je viđeno prije nekoliko dana od nekoga s takvim iskustvom tko je bio na brojnim važnim političkim pozicijama, nije niti normalno, niti dobro, niti korisno.
– Kao predsjednik stranke ne dopuštam da takvi procesi čine političku štetu stranci. Točka – poručio je. (kaportal.hr)