Aktualno Županija

Stanovnici Luščića upozorili Grad na zapuštenu javnu rasvjetu: Kad netko pogine u mračnoj ulici, tko će biti kriv?

– Netko bi samo trebao raditi svoj posao, za koji je plaćen, da zbog zapuštene javne rasvjete ne bude jednog dana upaljena svijeća, poručili su javno stanovnici Luščića Gradu, upozorivši na manjkavu javnu rasvjetu, odnosno, njeno nepostojanje u dijelu Ulice Luščić.

U dopisu, koji su nam, zajedno s fotografijama dostavili, navode:

“Na prošloj sjednici Gradskog vijeća Karlovac vijećnici su donijeli odluku o suglasnosti za pripremu, prijavu i provedbu projektnog prijedloga „Novo svjetlo Karlovca – Provedba Masterplana javne rasvjete Grada Karlovca“. Odluka je za pozdraviti jer su neke karlovačke ulice u potpunom mraku, kao i dio ulice Luščić što predstavlja veliku opasnost za pješake i vozače.

Zbog toga građani nemaju vremena čekati pripreme i realizaciju Masterplana „Novo svjetlo“ već očekuju hitne mjere za poboljšanje javne rasvijete na kritičnim mjestima, koja je potpuno zapuštena, a izgrađena je u bivšoj državi (možda i prije).

Ulica Luščić ima obnovljenu javnu rasvjetu, ali samo na preglednom djelu (uz vojarnu) i na dionici s nogostupom.

Na najužem i najopasnijem dijelu zaraslom u grmlje uz Vojno, Židovsko i Pravoslavno groblje, javne rasvjete uopće nema ili je tako zapuštena da se pojedine lampe u obraslim stupovima uopće ne vide, osim noću i za njih zaduženi gradski službenici ne znaju i da postoje.

Čeka se da netko pogine u mračnoj ulici, tko će onda biti kriv?

Možda bi netko u Gradu trebao samo raditi svoj posao za koji je plaćen, da zbog zapuštene javne rasvjete ne bude jednog dana upaljena svijeća.”, poručili su “pješaci iz Ulice Luščić, koji očekuju „novo svjetlo“”. (kaportal.hr)