Aktualno OG sada Ogulin

Priznanje grada Ogulina za stvaralački rad Ljiljani Ivković za izuzetan rad na promociji Grada Ogulina i lika i djela Ivane Brlić Mažuranić

Ogulinka, odgojiteljica, autorica, kreativka, velika promotorica svojeg rodnog kraja i lika i djela Ivane Brlić – Mažuranić. To je Ljiljana Ivković.

Među njenim brojnim djelima posebno se izdvaja knjiga “U stihu i rimi o davnoj davnini” koja je tiskana i na Braillovom pismu a uz koju je izdan i DVD istog naslova prilagođen djeci s oštećenjima sluha. Zatim bojanka s grafomotoričkim vježbama “Grafomotorčica” i slikovnica ,,Let leptira Ogulinskim krajolicima” o znamenitostima grada Ogulina. Poštivajući kulturološke, tradicijske, religijske, civilizacijske, privatne i drustvene stecevine osmislila je i provela mnoge projekte poput: milenijske forografije “Šegrt i Majstor”, “Stari obrti” u čast stote obljetnice “Čudnovatih zgoda šegrta Hlapića”, ,,Priče o šumama šume pričaju”, mjuzikl “Hrvatska bajka”, projekt ,,Tolerancija kroz priče lvane Brlić – Mažuranić,,, susreti ,,Božic s Ivanom” i „Proljeće u Ivaninom vrtu“ te mnoge druge. Zaista, ova hrabra i ustrajna žena izvor je vrijednih i korisnih ideja koje provodi u djela zajedno s osobama koje razmišljaju slično kao ona. Iako je napustila Ogulin, nije zaboravila ljepotu i bogatstvo svoga rodnog kraja a nama pokazala način na koji ga svi mi trebamo voljeti.