Aktualno OG sada Ogulin

Ogulinski lutkari na festivalu u Zagrebu

Ogulinski lutkari predstavili su se, kao što smo i najavili,  na ovogodišnjem Međunarodnom  festivalu kazališta lutaka u u Zagrebu. Lutkari lutkarske družine Tintilinić, koja djeluje u sklopu Gradske knjižnice i čitaonice Ogulin, Rafaela Brlet, Mia Berry i Lana Šlat, uz vodstvo dr.Tigrene Csik, učiteljice Marije Domitrović i knjižničarke Nikoline Brozović, sudjelovali su na 51. Međunarodnom festivalu kazališta lutaka.

Predstavu “Popo čuvar prirode” izveli su u Glazbenom paviljonu Zrinjevac. Osim toga, lutkarica Mia Berry izradila je lutku sa kojom se predstavila na 6. likovnom natječaju “Lutka, maska…PIF” koji se održava u sklopu ovog festivala. Izložba Lutka, maska…PIF otvorena je u Kulturnom centru Travno.

Inače, PIF – Međunarodni festival kazališta lutaka pokrenuo je 1968. Studentski esperantski klub te je u svom prvom izdanju doživio velik i pozitivan odjek u javnosti, ali i na međunarodnoj lutkarskoj sceni . Cilj festivala je poticanje dječje kreativnosti, želje za stvaranjem, kazališnom igrom i lutkarstvom. Ovogodišnje izdanje festivala je započelo 15. rujna,  a završava se sutra.