Aktualno OG sada Ogulin

Priznanje grada Ogulina za stvaralački rad Društvu za sportsku rekreaciju Ogulin za 40 godina rada na očuvanju zdravlja tijela i duha naših sugrađana

 

Na inicijativu odbora u sastavu Radmila Špehar, Josip Špehar, Božidar Sabljak, Branka Dražic i Stipe Petrušić 18. travnja 1978. godine osniva se Društvo za sportsku rekreaciju Ogulin. Osnivanjem započinje i uređenje terena Sportsko rekreacijskog centra Kneja a samim time sve do 1990. i organizirani obiteljski vikend programi uz vježbanje, odbojku, nogomet, košarku i pješačenje, zimi skijanje.

Iako su se sportske aktivnosti organizirale i tijekom rata, on iza sebe ostavlja zapuštene i porušene terene, pa se stoga Društvo orijentira na provođenje dvoranskih programa. Povećava se broj sati aktivnosti u dvoranama, kao i broj programa koji se mijenjaju u skladu sa svjetskim trendovima. To dovodi i do omasovljenja članstva pa je tako do danas programe koristilo oko 600 korisnika a trenutno Društvo broji 151 člana. Kroz kontinuirani rad, za vođenje raznih programa stručno je osposobljeno preko 20 voditelja, 42 puta članovi su bili sudionici manifestacije za promicanje rekreacije “Ožujski susreti”, 25 puta na Festivalu sportske rekreacije te na brojnim drugim susretima u Gradu i šire.

Moto ovog Društva je filozofija olimpizma, filozofija kojom se slavi sjedinjenje kvalitete tijela, volje i uma, a to je sve što nam treba da promijenimo svoj suvremen način života s malo kretanja, mnogo sjedenja i vožnje automobilom.