Aktualno Županija

Jelić objasnio nabavu novih automobila i potrebu za dva glasnogovornika, Vuković nezadovoljno zaključio: Dobro ste to ispeglali

– Što se klasa tiče, ni jedna županija ne vozi nižu klasu od naše, gotovo polovica višu klasu od ove. Inače, ja ga uopće ne vozim, voze službeni vozači kad je potrebe. Odgovorno tvrdim: ovaj auto, kad se zbroji lizing prethodnog, je duplo jeftiniji, dva takva vrijedna kao onaj Audi. Sad je pitanje da li je potreban i takav? Može i automobil niže klase, ali tada ne može pratiti ritam štićene kolone, što nam se dogodilo i s posuđenim od ŽUC-a. Stari automobil je bio opasan po život, sletjeli smo s ceste skoro, a novi je dva puta jeftiniji od starog. Prije njega su svi pročelnici, dužnosnici dobili automobile, tek nakon toga kupljen je ovaj koji je, u konačnici jeftiniji od onoga koji je gradonačelnik Karlovca kupio anketom 2014. provedenom na više od tri tisuće ljudi. Moja savjest je čista, sve što sam izrekao je provjerljivo. I sad gledajte što se događa u medijskom sustavu kada netko, tko se ne smatra krivim, šuti. Gledam kako stižu napadi, onda mi taj automobil stavimo pored dva kombija da vidimo tko će biti nervozan i zagristi. Ja stvarno ne znam gdje je problem. Moguće je da ćemo novi kupovati anketom građana i ako treba ne moramo ići uz čuvane osobe u tim kolonama ako građani tako odluče. Zašto sam siguran da je ovo dobar put? Zato što sam anektu proveo i ovaj automobil je jeftiniji nego onaj koji je kupio gradonačelnik Karlovca po anketi. To nije automobil župana, svi ga koriste, danas je zamjenica njime išla na sastanak u ministarstvo. Vjerojatno može drugačije, ali vas upozoravam da sam se konzultirao s ljudima, to je ova anketa. Ako treba, radit ćemo ju ponovo, kazao je na današnjem Aktualcu župan Damir Jelić, odgovarajući na vijećničko pitanje Ivana Vukovića o kupovini novih županijskih vozila, odosno, Renaulta Koleos, za potrebe dužnosnika.

Vuković je, nezadovoljan odgovorom, primjetio kako nevjerojatnom lakoćom Jelić “sve ispegla pa su svi oduševljeni”, te da nije riječ o tome hoće li se voziti u Audiju, Passatu itd.

– Nego je riječ o tome kome treba džip od 500-600.000 kuna, rekao je Vuković.

– Onome kome treba, neka ga kupi. Nama ne treba, kupili smo duplo jeftiniji, za 309.000 kuna. Čak nismo radili fnte da radimo majmune od naroda koji nas je odabrao pa da kupimo osnovnu opremu za 200.000, a onda još nekim cjepkanim ugovorima 109.000 pridodamo, pa da bude 309.000, što neki rade, nego smo jasno, otvoreno i pošteno išli. Nama ne treba džip od 500-600.000 kuna, a namjerno smo uzeli ovo zbog poplava, snijega itd. Mogli smo kupiti i luksuzniji auto, koji nema karakteristike džipa, ali smo razmišljali da se zadnji put nisam mogao probiti u Saborsko kad je bio snježni nanos, kazao je Jelić.

Odgovarajući Vukoviću na drugo pitanje, zašto Županiji trebaju još dvije osobe za odnose s javnošću, kazao je da bi i sam vjerojatno pitao “koji će vam klinac toliko PR-ovaca”, ali da tako piše u natječaju jer u regulativi nema ono što u stvari traže, svojevrsne osobne asistente.

– Ta osoba će se poslovima s javnošću baviti minorno. Neće to dvoje, a interes je troje u budućnosti to raditi, nego biti uz tri dužnosnika po terenu i servisirati sve ono što je nužno, što statične tajnice moraju raditi i sve one dinamične stvari od power point prezentacija, priprema govora, organizacije rada dužnosnika. Statičnost njihova ne bi bila, nego je logika dinamičnost, to je nešto što smo htjeli unaprijediti. Razumljivo je s Vaše strane, jednako bih reagirao jer uistinu je PR-ovska pozicija nepotrebna, ali tako je nazvana, ispričao je Jelić. (KAportal)