Aktualno Županija

Polić u direktorskoj fotelji Čistoće od 15. listopada, Škrtić Pucarević razriješena – Postaje gradska pročelnica?

Tomislav Polić, danas izabrani direktor Čistoće, tu će dužnost preuzeti 15. listopada.

Na natječaj su se prijavila tri kandidata, a nakon uvida u njihove prijave, kao i pojedinačnih razgovora za kojih su iznijeli svoje program rada za četverogodišnje mandatno razdoblje, Nadzorni odbor odlučio je direktorom tvrtke imenovati Polića.

– Svi kandidati koji su se prijavili na natječaj za izbor direktora Čistoće Karlovac, ispunili su sve uvjete natječaja, između ostalog dostavili su i uvjerenje da se protiv njih ne vodi kazneni postupak. Uvjerenja zadovoljavaju uvjet natječaja prema kojem uvjerenje ne smije biti starije od 6 mjeseci, odgovorili su nam iz Čistoće.

Pitali smo to jer je Polić bio među petero pojedinaca i udruga, odnosno, sportskih klubova protiv kojih je lani Općinsko državno odvjetništvo u Karlovcu podiglo optužnicu zbog pranja novca, od čega je zbog neplaćanja doprinosa i poreza državni proračun oštećen za 1,8 milijuna kuna. Epilog te optužnice još nije poznat.

No, osim što je imenovao novog direktora, NO razriješio je i dužnosti dosadašnju direktoricu Josipu Škrtić Pucarević, te odlučio da će od 1. do 14. listopada direktorske poslove obavljati Čistoćin “veteran”, svojedobno i direktor, Ivan Polović.
Dosadšnja direktorica pak, navodno odlazi u Gradsku upravu, na mjesto pročelnice Upravnog odjela za poslove provedbe dokumenata prostornog uređenja. Natječaj za to radno mjesto Grad je proveo prije mjesec i pol, a rezulate bi mogao, vjerojatno pukom slučajnošću, objaviti ovih dana. (kaportal.hr)