Aktualno OG sada Ogulin

Veljko Dorđević predstavio “Ožiljke života”

Trebaju li i psihijatrima psihijatri, pitanje je na koje je ogulinskoj publici odgovor ponudio poznati psihijatar, dr. Veljko Đorđević. On je, naime, u Gradskoj knjižnici i čitaonici,  sinoć  predstavio svoju knjigu “Ožiljci života”, zajedno sa  Marijanom Braš i Zoranom Simićem,
Presdtavljanje je izavalo popriličan interes Ogulinaca, a na samom početku druženja doznali smo kako je Đorđević porijekom iz naših krajeva, točnije iz zaseoka Lipa pored Josipdola. Sa prisutnima je, između ostalog, podijelio svoja sjećanja na dane i anegdote iz djetinjstva koje je proživio upravo tamo.

Inače, knjiga je satkana od emotivnih priča, koje su dijelom i autobiografske. Priče su to o ljudima i njihovim ožiljcima, ali i uzdizanju, nadi i ljubavi, jer je ljubav najčešće duh koji pokreće, a prolazeći bol i patnju hodamo unatrag. U životu prolazimo različite emocionalne vrtloge, dižemo se i padamo, neki s više ožiljaka na duši, drugi s manje. No bolje je imati bolne ožiljke, nego proživjeti život netaknut, poručio je Veljko Đorđević.

Neki od posjetitelja odlučili su se na kupnju knjige. Zanimljivo je da je u publici bilo i onih koji su na kraju predstavljanja prisjetili zajedničkih doživljaja s Veljkom iz djetinstva provedenog u okolici Josipdola. Bila je ovo zanimljivo književno druženje.