Aktualno Županija

Tisuću prosvjednika blokiralo D-1 na Turnju – traže hitno postavljanje ležećih policajaca i kamera, te konačno gradnju zaobilaznice

Po prvim procjenama oko tisuću građana Turnja ali i Karlovčana iz drugih dijelova grada okupilo se na mirnom prosvjedu na mjestu gdje je prije dva dana poginuo 10-godišnji Marko M., a kako bi potaknuli mjerodavne da učine sve kako bi se promet kroz ovu gradsku četvrt učinio što sigurnijima. Podsjetimo, dijete je nastradalo pod kotačima šlepera, a uz veliku tugu i žalost došlo je i do opravdanog revolta mještana koji već godinama upozoravaju da D-1 nije prometnica uz koju se može normalno i sigurno živjeti.

Državna cesta koju su mnogi nazivali i “cestom smrti” sada je blokirana, a kako su najavili prosvjednici, bit će blokirana do 19 sati koliko je predviđeno trajanje prosvjeda.

Glavni ciljevi prosvjednika je da se odmah na Turnju postave ležeći policajci i kamere, da se narednih dana krene u izgradnju nogostupa u Sajevcu, a glavni cilj da se što prije krene napokon u izgradnju zaobilaznice.

– Ako nam se ovo ne ispuni, sljedeću nedjelju smo opet ovdje i tako svaku nedjelju dok god ne vidimo pomake, a obećanja više ne želimo slušati! Ovo nije i ne želimo da bude nikakav politički skup ili politički prosvjed, ovo je prosvjed mještana da zaštitimo živote naše djece i naše živote., poručila je jedna od organizatorica prosvjeda, pozivajući na mir i dostojanstvo

Na prosvjed je došao gradonačelnik Damir Mandić koji se obratio skupu te rekao da će ih u srijedu izvijestiti što je sve Grad poduzeo po ovom pitanju. Za ovakvo je stanje, rekao je gradonačelnik, ipak krivac netko s državne razine jer se se nje i upravlja državnim cestama.

HAK navodi da je na D-1 u Turnju izvanredna situacija te da je nastala kolona od Cerovca Vukmanićkog do Turnja. (kaportal.hr)