Aktualno Županija

Podijeljeno prvih 5 milijuna kuna iz županijskog Razvojnog fonda – 20 općina i gradova lakše će raditi i graditi

– Nije bilo moguće sve staviti, ali ovaj iznos je ipak dvostruko veći od početne pozicije, kada smo predvidjeli da će u Razvojnom fondu biti 7,5 milijuna kuna, od kojih bi po trećina išla gradovima i općinama za projekte, za demografske mjere i za županijske projekte. Ovo je novac koji u svojim proračunima za sljedeću godinu možete planirati i povlačiti. Uvjeren sam da ćete ga znati dobro uložiti, kazao je župan Damir Jelić za današnjeg potpisivanja ugovora o dodjeli sredstava iz tog fonda gradovima i općinama u Karlovačkoj županiji.

Novac na taj način do sad nije dijeljen, a projekti kojima stiže potpora odabrani su natječajem. U 20 gradova i općina otići će od 90.000 do 405.000 kuna, ukupno 5,061.000 kuna i to za različite namjene, od izrade projektne dokumentacije za projekte koji tek slijede do uređenja trgova i asfaltiranja cesta. Barilović je među tri općine koje su dobile najviše, po 405.000 kuna, a iskoristit će ih za budući turističko sportski centar u Donjem Velemeriću.

– Svaki novac dobro dođe i uvijek je dobro kad se sredstva ujedine na jednom računu i dijele po prioritetima i razvojnim projektima. Ovaj novac je za naš turističko sportski centar koji će biti na 13 hektara, potporu smo osim Županije, dobili i od ministarstava i vjerujem da će taj veliki projekt zaživjeti za dvije, tri godine, rekao je načelnik Općine Barilović Dražen Peraković. (kaportal.hr)